Fantastická zvířata

Newt Scamander (Mlok) se musí vydat do New Yorku se svým kufříkem plným kouzelných zvířat. Je to dlouhá, namáhavá výprava, avšak náš Mlok plný optimismu to zvládne. V New Yorku je chov kouzelných zvířat přísně zakázán, aby nebyla odhalena kouzelnická společnost, a proto musí mít zvířata neustále v kufříku. Ale stane se, že mu v bance, kde musí napsat důležitý dopis, jedno kouzelné zvíře jménem Hrabák uteče a ještě ke všemu si omylem vymění svůj kouzelný kufřík s kufříkem nějakého mudly. Zároveň v tu dobu v New Yorku řádí temná síla, která zabíjí všechno, co jí přijde pod ruku, ničí celé město i zabije prezidentského kandidáta, na jehož památku se v celém městě vyskládají mandaly. Za všechno tohle je obviněn Mlok a jistá Perpentina Goldsteinová. Jsou odsouzeni k smrti, avšak šikovnou lstí vyváznou a začnou přebývat v kufru mezi zvířaty, aby je nikdo nenašel. Temná síla ovšem řádí dál. Ukáže se, že temnou silou je dítě, které potlačilo své kouzelnické schopnosti a teď je neumí ovládnout. Toto dítě chce na svou stranu dostat i jeden mocný kouzelník, ale než se k němu tento černokněžník dostane, je zničeno lidmi z ministerstva. Kouzelnický svět je definitivně prozrazen a nikdo neví, co bude dál. Naštěstí ale Mloka napadne vypustit svého draka z kouzelného kufříku a pokropit celé město lektvarem zapomnění, čímž je utajení kouzelnického světa zachováno. Přítel Mloka – Jacob Kowalski – náležící k mudlovské části obyvatel, je bohužel také zbaven paměti, avšak Mlok mu nechá v kufříku stříbrné skořápky, díky kterým může Jacob konečně zrealizovat svůj sen a otevřít si svou vlastní pekárnu.

Seznam výzev:

POUŠTĚNÍ DRAKA

K podzimu neodlučitelně patří i pouštění draků, tak si i ty zpříjemni svůj den touto aktivitou.

MANDALA

Venku je mnoho opadaného různobarevného listí – nasbírej si proto dostatek listů různých barev a odlišných tvarů, sestav z nich na zemi nějakou mandalu (fantazii se meze nekladou, ale pro inspiraci si můžeš do vyhledávače zadat heslo „mandaly z listí“) a zlepši tak den náhodným procházejícím, případně s námi určitě sdílej svůj výtvor vložením fotky mandaly do tabulky :).

VÝPRAVA

Vyber si jednu z níže uvedených tras výprav a vyraž s rodinou na společný výlet. Trasa 1: https://mapy.cz/s/kovoperebe; trasa 2: https://mapy.cz/s/mepepoleva.

DOPIS

Kdy naposledy jsi posílala papírový dopis? Udělej někomu ze svých blízkých (kamarádka, prarodiče,…) radost a pošli mu ručně psanou pohlednici nebo dopis.

DOBRÝ SKUTEK

„Každý den vykonej alespoň jeden dobrý skutek!“ – tak zní náš denní příkaz. Proto se i ty pokus vykonat co nejvíce dobrých skutků v jeden den.