Planeta Česko

Dokument Planeta Česko, který zachycuje krásu naší české přírody. Existuje mnoho dokumentů o divoké přírodě celého světa, ale viděly jste už dokument o divoké přírodě tady u nás? Krásná příroda je nejen v chráněných oblastech, ale můžeme ji potkat i třeba ve městě. Tak schválně, jestli se nám to podaří 🙂

Divoká zvěř

Zkus najít v encyklopedii nebo na internetu jaká divoká zvířata mohou žít v okolí tvého bydliště (vyber si 5 druhů/může tam být i hmyz). Zkus se během procházek pořádně rozhlížet, jestli třeba některé z těch 5 nezahlídneš.

Dokument

Vžij se do role dokumentaristy. Natoč krátké komentované video o jednom ze živočichů (může to být i hmyz), které potkáváš na svých procházkách. Video prosím pošli na email: skautkyzbraslav@gmail.com

Krajinomalba

Zajdi na místo, odkud máš krásný výhled. Může to být někde na kopci, v údolí nebo třeba pohled z okna tvého pokoje. Tahle výzva ti zabere alespoň půl hodinky, tak se na to připrav. Jestli už máš vybraný ten nejhezčí výhled, vezmi si papír a pastelky (vodovky, tempery,…) a zkus ten krásný výhled na papír zachytit.

Chráněná území

Zjisti jaká se nacházejí v okolí tvého bydliště chráněná přírodní území různého typu. Víš o nich? Chodiš přes některá na procházku? Jaká všechna velká chráněná přírodní území v České Republice znáš?

Meditace

Medituj každý den 2 týdny. Zkus si najít každý den chvilku (cca 10 minut), kdy nebudeš muset nic dělat. Můžeš být doma nebo venku. Zastav se a jenom se kolem sebe rozhlížej, nebo zavři oči a na nic nemysli. Slyšíš nějaké nové zvuky, kterých jsi si před tím nevšimla? Jde myslet na nic?

BONUS

Pokud máte doma Netflix, pust si dokument Planeta Česko a získej bonusový bod!